La USAMV Bucuresti, Fac. de Biotehnologii, Sef lucrari dr. Emanuel Vamanu a revolutionat metoda de crestere a ciupercilor prin realizarea unei Sere automata pentru cultivarea ciupercilor in laborator – Romanian Mushroom Laboratory Greenhouse. Ne-a facut placere sa participam si noi in acest proiect prin realizarea automatizarii sistemului.

Acest proiect a participat la mai multe expozitii de inventica castigand si o mentiune la Sesiunea de Comunicari stiintifice Studentesti.

CreativeChip sera automata

Automatizarea consta intr-un sistem de mentinere a temperaturii si umiditatii in anumiti parametri setati, logarea datelor pe internet. Toate acestea beneficiaza de un display LCD si un joystick pentru setarea diverselor stadii de crestere necesare ciupercilor.

Conectarea la internet se face wireless folosind o platforma Arduino Yun, mult mai stabila in realizarea conexiunii decat modulele de internet clasice existente pentru Arduino. Folosind aceasta platforma este posibila foarte usor modificarea datelor de conectare la reteaua wireless.

Logarea datelor se face pe platforma Thingspeak. Se poate vizualiza astfel in timp real datele transmise de catre sera fiind foarte usor de exportat.

CreativeChip ThingSpeak